Algemeen
Bezienswaardigheden
Weer en klimaat
Geschiedenis
Evenementen
Winkelen
Uitgaan
Kaart
Reisinformatie
Reisadvies
Documenten
Transport
Extra
Rovaniemi Airport
Santa Claus Village
Bezienswaardigheden

De kans dat u naar Rovaniemi bent afgereisd om er kennis te maken met tal van culturele bezienswaardigheden is bijzonder klein. Mocht dat wel uw intentie zijn, dan vrezen we dat u er aan bent voor de moeite. Veel culturele bezienswaardigheden zult u hier immers niet vinden...

 

We zouden eigenlijk kunnen stellen dat Rovaniemi op zich reeds een bezienswaardigheid is. Wat Sinterklaas is voor het Spaanse Madrid is de kerstman immers voor het Finse Rovaniemi. Het grote verschil is echter wel dat het in Rovaniemi mogelijk is om de woonplaats van de kerstman ook daadwerkelijk te bezoeken, iets wat vooral voor kinderen een ongelofelijke ervaring zal zijn, maar ook volwassenen moeten dit gewoon eens gezien en meegemaakt hebben.

Meteen aansluitend op de residentie van de kerstman is het Santa Park dat net buiten de stad en op de poolcirkel gelegen is. Zowat alle bussen die een tocht maken naar de noordkaap of gewoon een rondrit organisseren door Lapland houden hier halt. Hou er ook rekening mee dat dit niet alleen in de winter zo is, maar dat er ook in de zomer vaak grote drommen toeristen de plaats bezoeken.

Eveneens in Rovaniemi bevindt zich het Artikum. Het artikum is in principe een onderzoekscentrum, maar ook museum waardoor je een indruk krijgt van hoe de Lappen vroeger leefden. Afsluiten kunt u doen met het Ranua Wildlife Park. Het park beschikt over ongeveer 60 verschillende soorten arctische dieren waaronder lynxen, wolven en poolberen. Opnieuw leuk voor kinderen, maar ook volwassenen zullen de uitzonderlijke diersoorten weten te waarderen.

 

© 2010 - 2013 Rovaniemi.nl | Disclaimer | Privacy Policy | Adverteren | Links