Algemeen
Bezienswaardigheden
Weer en klimaat
Geschiedenis
Evenementen
Winkelen
Uitgaan
Kaart
Reisinformatie
Reisadvies
Documenten
Transport
Extra
Rovaniemi Airport
Santa Claus Village
Reisadvies

Voor veel mensen is hun reis naar Rovaniemi de eerste kennismaking met het gezellige Lapland. Er doen over deze regio de wildste verhalen de ronde waardoor veel mensen bijvoorbeeld rekening houden met extreme weersomstandigheden. In werkelijkheid valt dat allemaal echter heel goed mee. Hoe dan ook, gaat u voor de eerste keer naar Lapland of naar Finland en wilt u graag op de hoogte gesteld worden van het actuele reisadvies? Raadpleeg dan zeker en vast eens onderstaande informatie!

 

Status:
Positief reisadvies.
Er zijn geen bijzondere risico's verbonden aan reizen naar Rovaniemi / Finland.

Criminaliteit:
Finland kent als land sowieso reeds een lage criminaliteit waarbij de meeste criminaliteit zich voordoet in de buurt van stations in grote steden. Mensen die een reis ondernemen naar Rovaniemi hoeven voor deze vorm van criminaliteit in principe niet te vrezen. In het dorp van de kerstman vecht en steelt men immers niet!

Gezondheid:
De medische verzorging in Finland is degelijk. U dient geen speciale inentingen te nemen. Hou er wel zoals steeds rekening mee dat, indien u in hygiënisch onzekere omstandigheden reist, een vaccinatie tegen hepatitis A sterk wordt aangeraden, alsook een update van polio, tetanus en difterie. Hou er vooral bij reizen naar Rovaniemi eveneens rekening mee dat niet alle medische ingrepen ter plaatse kunnen worden uitgevoerd. Omwille van deze reden is het belangrijk om een passende reisverzekering af te sluiten.

 

Klimaat:
De winters in Finland zijn lang en brengen vooral in het noorden (dus zeker in Rovaniemi) vaak veel sneeuw en bijzonder lage temperaturen met zich mee. Vooral wanneer u deel neemt aan een excursie vanuit Rovaniemi is het belangrijk hier geen risico's in te nemen. Hou steeds in acht dat de omgeving waarin u zich bevindt compleet anders is dan u hier in Nederland en België gewoon bent. Wanneer u verder buiten de stad trekt is het aangeraden dit onder begeleiding te doen van een plaatselijke gids. Hou er ook rekening mee dat bepaalde excursies ook alleen maar met een gids gedaan kunnen worden.

Zorg er eveneens voor dat u tijdens een reis naar Rovaniemi in de winter beschikt over voldoende warme en waterdichte kledij. Het is net zoals in andere (zeer) koude gebieden noodzakelijk om in verschillende lagen te werken.

Huisdieren:
Wanneer u, u huisdier mee wenst te nemen op vakantie naar Rovaniemi / Finland dient deze in het bezit te zijn van het Europees huisdierenpaspoort met vermelding van van de verplichte vaccinaties. Het huisdier dient eveneens voorzien te zijn van een identificatie onder de vorm van een microchip of tot 2011 met een tagoeage. Hou er eveneens rekening mee dat een behandeling tegen lintwormen verplicht is!

 

© 2010 - 2013 Rovaniemi.nl | Disclaimer | Privacy Policy | Adverteren | Links