Algemeen
Bezienswaardigheden
Weer en klimaat
Geschiedenis
Evenementen
Winkelen
Uitgaan
Kaart
Reisinformatie
Reisadvies
Documenten
Transport
Extra
Rovaniemi Airport
Santa Claus Village
Santa Claus Village

Voor veel mensen, in het bijzonder wanneer ze er voor kiezen om samen met hun kinderen naar Rovaniemi af te reizen, staat er een bezoek aan het bekende Santa Claus Village op het programma. Finland is en blijft het land van de Kerstman en als u dan bijna in zijn voortuin staat, dan is het altijd leuk om eens goeiedag te zeggen! Santa Claus Village wordt wereldwijd aanzien als één van de mooiste en leukste "pretparken" waar u letterlijk het hele jaar door kunt genieten van de kerstsfeer. Santa Claus Village biedt u niet alleen een kennismaking met de echte Kerstman, maar maakt het bijvoorbeeld ook mogelijk om er uw kerstkaarten te laten versturen met een stempel van de echte Kerstman. Bedenk maar eens hoe jaloers uw vrienden zullen zijn!

 

Ligging Santa Claus Village
De meeste vakantiegangers die een reis naar Rovaniemi hebben geboekt zullen landen op Rovaniemi Airport. Deze luchthaven is gelegen op een afstand van slechts 2 kilometer ten opzichte van Santa Claus Village. Wanneer u na aankomst meteen de goede man wil opzoeken is dat met andere woorden geen enkel probleem. Het pretpark is verder gelegen op een afstand van slechts 8 kilometer ten opzichte van het centrum van Rovaniemi. Een transfer naar de stad duurt dan ook nooit echt lang. Het mag duidelijk zijn, met de ligging van dit fijne pretpark zit het alvast helemaal goed!

Santa Claus Post Office
Het Santa Claus Post Office is het eerste gebouw dat u zult willen bezoeken. Hier kunt u verschillende artikelen kopen waaronder speciale postkaarten, maar ook CD's en ga zo maar door. Het mooie is echter dat de kaarten die van hieruit worden verstuurd steeds zijn voorzien van een speciale postzegel met de officiële stempel van de kerstman. U kunt daarbij ook altijd vragen om uw kerstkaarten pas volgende kerstmis op te sturen. Ook wanneer u in de zomer het park bezoekt is dat perfect mogelijk. Iedereen die het park bezoekt moet eigenlijk verplicht eens binnenspringen in het Santa Claus Post Office!

Santa Claus's Office
En dan is natuurlijk het grote moment aangebroken. Iedereen die een uitstap maakt naar deze plaats doet dat namelijk uiteraard om er kennis te maken met de kerstman en er mogelijks ook een foto mee te nemen. Dat is het hele jaar door mogelijk, alleen heeft de vriendelijke man het natuurlijk ook vaak erg druk waardoor hij niet altijd op zijn kantoor terug te vinden is. Hoe dan ook moeten bezoekers rekening houden met openingsuren, maar zelfs dan kan het voorkomen dat hij niet aanwezig is. U kunt de kerstman op bepaalde ogenblikken overigens ook gewoon door zijn stad zien wandelen. Vooral tijdens de winterperiode levert dat vaak erg mooie foto's op!

© 2010 - 2013 Rovaniemi.nl | Disclaimer | Privacy Policy | Adverteren | Links